Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.     Bejelentkezés: +36 30 255 1479
Vissza /   Blog  ›  60 éve indult el az Ilcsi

60 éve indult el az Ilcsi

Előszó: Milus Nikolett, 2018/04/19

Létezik itthon egy családi vállalkozás, amely 60 éve azt tűzte ki céljául, hogy segítse az emberek bőrproblémáiból származó testi és lelki gondjainak, gátlásainak természetes módon való kezelését. Küldetésük tisztasága inspirál minket kozmetikusokat és teszi boldogabbá sok ezer Ilcsi kozmetikumot használó életét a hétköznapokban...

TUDÁS

GENERÁCIÓKON ÁT

Az új generáció: Ilcsi néni fia, Molnár Ferenc gyermekei körében. Forrás: ilcsi.com

„ Az Ilcsi története immár 60 évet ölel fel, ami nemzetközi viszonylatban is óriási eredmény. Az elmúlt évtizedek legfontosabb mérföldkövei egyben családunk életének is fontos eseményei, amelyekre örömmel, meghatottsággal és büszkeséggel tekintünk vissza. ”

„ Mindenki Ilcsi nénije, a mi édesanyánk, nagymamánk 1958. június 19-én a tőle megszokott kivételes módon kezdte el kozmetikusi pályáját Budapesten: korát meghaladó, mégis hagyományoka építő újításokkal. Félresöpörve a vezelin- és paraffin-alapú készítményeket, megalkotta első növényi alapú kozmetikumait. Az azonnali sikert arató csipkerózsás, kövirózsás és vörös rózsás kozmetikumokat további krémek követték. ”

„ Mondják, jó terméknek nem kell reklám. Az Ilcsi-krémeknek mégis volt: a vendégek maguk terjesztették a hírt. Hogy van Pesten valaki, aki a családjával együtt, a konyhában, egyszerre tíz turmixgépben készíti az ország leghatásosabb kozmetikumait! Nem csoda, hogy a hatvanas évekre már a kozmetikus kollégák is Ilcsi nénihez jártak álmélkodni, inspirálódni... és rendelni. ”

„ A hetvenes évek nyitásával Icsi néni, mint minden polihisztor, egyszerre képezte magát és képzett másokat – hiszen mindkettőből lehetett tanulni. Szakmai rendezvényeken tartott előadásokat, külföldi tanulmányutakra járt, letette a mestervizsgát, kozmetikusokat képzett. És közben arra is maradt ideje, hogy fiát, Ferencet beavassa a növényszedés titkaiba, és hogy illusztris vendégei részére hetek alatt fejlesszen ki teljesen új kozmetikumokat, már csak a kihívás miatt is! ”

„ A merész vállalásból vállalkozás lett. A kozmetikumok népszerűsége és forgalma professzionális működtetést kívánt, így 1984-ben létrejött az Ilcsi Szépítő Füvek. Szó szerint családi vállakozásként: Ilcsi néni kezében maradt a szakmai irányítás, miközben a cég vezetését fia, Ferenc vette kezébe. Szükség is volt a komoly segítségre, hiszen ekkor már 28 féle Ilcsi kozmetikum volt országszerte ismert, és látni lehetett: a történetnek még nincs vége. Nem is volt. ”

„ A kilencvenes évekre vált egyértelművé, hogy az Ilcsi nemcsak hazai szinten, de nemzetközi viszonylatban is megkerülhetetlen jelenség. Ilcsi néni állandó vendége lett a legrangosabb külföldi szakmai konferenciáknak, szinte hazánk utazó CIDESCO nagykövetévé vált. Elkezdődtek az Ilcsi szakmai továbbképző tanfolyamok, megrendeztük az első Ilcsi Kongresszust, és megtörtént a magyar viszonylatban akkor még párját ritkító áttörés: mégérkeztek az első külfödi megrendelések. ”

„ Ötvöztük a tiszta forrásba vetett hitet és az újító technológiát: egyik kedvenc növényünket, az Aloe arborenscens-t már saját ültetvényünkön termesztettük, csakúgy, mint a legendás szőregi vörös rózsát, de már a legkörszerűbb gépekkel állítottuk elő kozmetikumainkat, amelyek egyre több országban váltak keresetté és elérhetővé. Talán ennek köszönhető az évtized egyik legfontosabb eredménye: egész Kelet-Európában elsőként egyes Ilcsi natúrkozmetikumok kapták meg a BDIH-minősítést. ”

„ Megújult külsővel, friss lendülettel, de továbbra is Ilcsi néni örökségének szellemében haladunk tovább. A természetben minden bőrproblémára van megoldás, mondta névadónk évtizedekkel ezelőtt. Ennek fényében folytatjuk munkánkat egy tudatosabb világ építésében, szebbé, egészségesebbé tételében. ”

Ilcsi néni 1999-ben, amikor átveszi a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét Göncz Árpád köztársasági elnöktől.

forrás: ilcsi.com


Milus Nikolett kozmetikus

Rólam

A natúrkozmetikai kezelések és otthoni bőrápolás specialistájaként kezeléseimet és termékeinket azoknak a Nőknek ajánlom, akik tudatosan ápolják bőrüket és a kompromisszum nélküli, professzionális megoldásokat keresik.