Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.     Bejelentkezés: +36 30 255 1479
Vissza /   Blog  ›  Cserbenhagy a kedvenc krémed?

Cserbenhagy a kedvenc krémed? Lehet, hogy csak jegelned kéne egy kis időre...

Milus Nikolett, 2018/05/04

Mostanában történt meg, hogy egy kedves vendégem rácsodálkozva avatott be abba a felismerésébe, hogy az általa eddig oly nagyon kedvelt habkrémnek a használatát mostanában már nem igazán érzi kellemesnek.

„Mintha nem szívódna fel olyan jól, mint korábban és zsíros réteget is hagy a bőrömön…” – mondta, és érdeklődött vajon mi lehet a probléma?

Ami zavarba ejtő

Kétségtelen, hogy zavarba ejtő tud lenni az ilyenféle tapasztalás! Van egy kozmetikum, amire egyszer rátaláltunk és, amit imádunk is használni. Hiszen látni és érezni, mennyire pozitívan hat a bőrünkre és egyszer csak ez megváltozik...

Nagyon is megértem, hogy fusztrálva érezte magát a dolog miatt! Viszont megnyugtattam, hogy nincs igazán ok az aggodalomra. Mert pusztán az történt, hogy a hirtelen beköszönő nyári időjárás miatt a bőrének könnyebb textúrájú hidratálóra van szüksége, ami jobban hagyja lélegezni a bőrét!

A megoldás

Így kiválasztottunk egy a bőrtípusához illő szérumot és amint elkezdte azt használni a kellemetlen érzés már a múlté is lett!

Azért mesélem el ezt a kis történetet, mert ez a beszélgetés juttatta eszembe, hogy ugyan még csak május van, de itt az ideje szót ejtenünk arról, hogyan is érdemes ápolni a bőrünket a nyári időszakban.

Ha téged is cserben hagy a kedvenc krémed akárcsak a vendégemet, akkor tehát ne ess pánikba, mert nincs semmi baj a bőröddel, és a “best of” kozmetikumaidról sem kell lemondanod végleg, csupán egy kis időre…

Textúrában a lényeg

A nyári időszakban könnyen előfordulhat hogy az eddig bevált kozmetikumokra másképp reagál a bőr, mint korábban. Az időjárás változásával a bőrnek is más vitaminokra, ásványi anyagokra vagy csak könnyebb textúrájú készítményre van szüksége, mint eddig.

Évszakváltáskor érdemes kicsit változtatni a bőrápolási rutinunkon és igazodni az időjárás sajátosságaihoz.

Ezért most hoztam 5 olyan szuper tippet, aminek betartásával imádni fog a bőröd, Te pedig a nyár királynőjének fogod érezni magad... : )

5 szuper tipp

#5 Használj arctejet a letisztításhoz minden este. A szennyeződések és smink maradványok eltávolítása elengedhetetlen meleg időben, ugyanis a verejtékezés miatt több por tapadhat meg a bőrön, ami a pórusok eltömődéséhez és miteszerek, pattanások megjelenéséhez vezethet.


#4 Letisztítás után használj tonikot, hogy visszaállítsd bőröd pH értékét, ami a természetes védekezés során rendkívül fontos. Emellett kellemes hűsítő-frissítő érzést biztosít, ami ilyenkor különösen jól tud esni.


#3 Hetente egyszer bőrradírozz, hogy leváljanak az elhalt hámsejtek, így segítve a bőrt a folyamatos légzésben.


#2 A hidratálás bőrápolásunk alapköve! A meleg miatt használj könnyebb textúrájú kozmetikumot. Ezek gyorsabban felszívódnak és a könnyű állag miatt nem gátolják a bőrlégzést. Kiváló választás e célra a szérum vagy habkrém, persze bőrtípusnak megfelelően.


#1 Bőrödnek fokozott védelemre van szüksége a káros UV sugarakkal szemben, ezért minden alkalommal, amikor napon tartózkodsz használj fényvédő krémet arcra és testre egyaránt.

+ Bónusz tipp: Természetesen ne feledkezz meg tested többi részéről sem, naponta használj testápolót!

+ Extra-bónusz tipp: Képzeld, reggelre kiülnek a méreganyagok bőrünkre, amik gátolják a hatóanyag felszívódást. Ezért bátran nyúlj reggelente is a tonikhoz, egy kis áttörléssel megoldod a problémát és a hidratálód felszívódása is 100%-os lesz.

Remélem, hasznosnak találod ezt a cikket és alkalmazni fogod az olvasottakat. Mi mást is mondhatnék így zárásul, mint, hogy: nyárra fel! :)


Milus Nikolett kozmetikus

Rólam

A natúrkozmetikai kezelések és otthoni bőrápolás specialistájaként kezeléseimet és termékeinket azoknak a Nőknek ajánlom, akik tudatosan ápolják bőrüket és a kompromisszum nélküli, professzionális megoldásokat keresik.