Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.     Bejelentkezés: +36 30 255 1479
Vissza /   Blog  ›  Arcbőrre tusfürdő? Jobb, ha nem teszed!

Arcbőrre tusfürdő? Jobb, ha nem teszed!

Szerző: Milus Nikolett

Akik jártasak az otthoni bőrápolásban meg fogják erősíteni a következő tételt: a bőrünk megfelelő otthoni ápolásának egyik kötelező kellékei az arctej és a tonik. De miért is?

Sokak számára talán ez egyértelmű lehet, de tapasztalom, hogy sokaknak hiányosak az ezzel kapcsolatos ismereteik. Ezért elmesélek egy történetet, ami hatására késztetést éreztem, hogy tollat ragajdak és írjak erről részletesen...

A napokban történt, hogy egyik vendégemmel a kezelés közben az otthoni bőrápolásról beszélgettünk. Elmondta, hogy hidratáló krémet és szemkörnyékápolót minden nap használ a bőrére, mégsem érzi eléggé a krémek hatását.

Érdekelte, hogy milyen kozmetikumot ajánlanék a bőrére a mostani helyett, illetve, hogy ezen a két fajtán kívül van-e még szüksége másra, hogy megfelelően tudjon gondoskodni a bőréről otthon is.

Feltettem az első kérdést, amivel ilyenkor mindig kezdem: mivel tisztítja az arcát esténként?

Kicsit meglepődve azt válaszolta, hogy főleg tusfürdővel és vízzel zuhanyzás közben. Ennek a mondatnak a hatására éreztem azt, hogy bár mellékesnek tűnhet ez a témakör mégis rendkívül fontos, hogy beszéljünk róla...

Tehát, valóban logikusnak hat, hogyha a testünkre tusfürdőt használunk, akkor az miért ne lenne jó az arcunkra is. Ugye? Azonban, ha így teszünk azzal hatalmas hibát követünk el. Mert megágyazunk vele a száraz és kezelhetetlen bőrnek, valamint a végelláthatatlan próbálkozásoknak, hogy javítsunk annak állapotán!

Ugyanis azzal, hogy a manapság olyan divatos, ínycsiklandozó illatú, csábító kinézetű tusfürdőt használjuk, azzal pont elősegítjük a szaruréteg megvastagodását így a bőr élettelenné és szárazzá válik.

Mindennek tetejébe pedig elmondható, hogy általánosságban a tusfürdőkben lévő anyagok leszigetelik a bőrünket, így az utána használt kozmetikumok sem tudnak rendesen felszívódni és kellően kifejteni a hatásukat. Gondoljunk bele, mennyire fusztráló egy állapot: elköltünk relatív sok pénzt a különböző kozmetikumokra, mert szeretnénk, ha szép és ápolt lenne a bőrünk, de a hatást nem igazán érezzük vagy jobb esetben is csak nyomokban.

Mindez ugyanúgy igaz akkor is, amikor a testünkre használjuk ezt a kozmetikumot. (Erre egy másik cikk alkalmával még ki fogok térni.)

De térjünk vissza a LÉNYEGRE: miért érdemes és mérföldekkel jobb arctejjel és tonikkal tisztán tartani az arcbőrünket?

A nap folyamán ugye különböző szennyeződések rakódnak le a bőrre, amit a vitaminban gazdag arctejek kiválóan eltávolítanak és szépen lélegezni hagyják ezáltal a bőrt (például az Ilcsi arctejek növényi olaj tartalmuk miatt smink eltávolításra is alkalmasak. Mondhatni 2in1 a funkciójuk).

Mondanom sem kell, hogy ajánlatos natúr vagy bio terméket választani erre a célra is, így biztosan nem visztek semmilyen kemikáliát a bőrötökre.

Tehát ezzel a tisztítás és sminklemosás pipa! Azt gondolnád, hogy ezzel el is van intézve a dolog, DE nem...

Mert érdemes kiegészíteni az arctejes letisztítást megfelelő tonizálással is. Ugyanis a tonik segít a bőrön lévő olajréteg eltávolításában ezáltal csökkentik az olaj által képzett szigetelő réteget és felkészítik a bőrt a további hidratálásra.

Plusz indok a használata mellett, hogy segít visszaállítani a bőr pH-ját normál állapotba, így növelve a bőr védekező képességét!


Összegzés:

Tusfürdő, habfürdő: a benne lévő kémiai anyagok nem kompatibilisek a bőrrel = megtapadnak a bőrön, leszigetelik azt így gátolva a hidratálását és a bőrlégzést = fakó, szürke, száraz és élettelen bőr.

Arctej és tonik: természetes összetételéből adódóan kompatibilis a bőrrel = maradéktalanul eltávolítja a sminket, szennyeződéseket és olajat a bőrről. Nem szigetelik le a bőrt, felkészítik a hidratálásra = élettel teli és friss érzésű, bársonyos bőr.

Nos, Te melyiket választod?...


Milus Nikolett kozmetikus

Rólam

A natúrkozmetikai kezelések és otthoni bőrápolás specialistájaként kezeléseimet és termékeinket azoknak a Nőknek ajánlom, akik tudatosan ápolják bőrüket és a kompromisszum nélküli, professzionális megoldásokat keresik.