Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.     Bejelentkezés: +36 30 255 1479
Vissza /   Blog  ›  Meddig tart egy kozmetikai...

Meddig tart egy kozmetikai kezelés hatása, és hogyan őrizheted meg?

Szerző: Milus Nikolett

Ezeket tudni egy teljesen érthető igény, hiszen mindenki tisztába szeretne kerülni azzal, hogy mit is várhat egy kozmetikai kezeléstől, annak eredményéről, és hogy mennyi ideig tart majd annak hatása.

A vendégek 75%-a önmagától is érdeklődik ez irányba főleg mikor a ránckezelés, illetve mélyebb hidratálás lehetőségei kerülnek szóba. De van itt egy fontosabb kérdés, amire már kevesebben szoktak rákérdezni maguktól!

A hatás, vagyis a kialakult eredmény hogyan őrizhető meg hosszútávon is?

Ha jársz kozmetikai kezelésekre, vagy tervezel ilyet igénybe venni, akkor feltétlen olvass tovább, mert olyan kérdésekre tudhatod meg a választ, amikről a kozmetikusok egy része nem igazán szokott beszélni. Persze a szakemberek túlnyomó többségére nem ez a jellemző, de így is akadnak olyan szakmabelik, akik félve, hogy csalódást okoznak a laikus érdeklődőben inkább kerülik a témát és nem beszélnek arról, hogy meddig tart egy kozmetikai kezelés hatása és hogyan őrizhető az meg sokáig.

De mielőtt tovább mennénk, figyelem! Akik a gyors megoldásokat keresik, és/vagy hisznek az egy “csodakrém” létében azokat kérem, most se folytassák az olvasást. Olyan tartalom következik, ami nagy valószínűséggel csak elrontaná a napjuk hátralevő részét...

Tehát, a nagy kérdésre keresett válasz függ:

egyrészről a felhasznált kozmetikumok hatóanyag-tartalmától, másrészről, hogy milyen gondossággal és szakértelemmel van kiválasztva és elvégezve az adott kezelés.

Tapasztalataim szerint és az általam használt natúrkozmetikumok és elektrokozmetikai segítségből adódóan kijelenthetem, hogy egy általam körültekintően felépített kezelés hatása körülbelül 14 napig lesz látható és érezhető a bőrön. 14 nap, tehát 2 hét.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben a bőrápolásodat kizárólag kozmetikai (főleg hidratáló- és ránckezelő) kezelésekre építed, akkor havonta azt két alkalommal kell elvégezni ahhoz, hogy bőröd szép és egészséges állapotát hosszútávon fenntartsd.

De egy komolyabb bőrprobléma, mint például gyulladt aknés, miteszeres bőr esetén az állapottól függően várhatóan nem lehet csupán két alkalomra alapozni a sikert. Most pedig jöjjön a fő kérdés. Hogyan lehet megőrizni a kezelés segítségével elért szép és egészséges bőrképet hosszútávon?

Kulcsszó ebben: az OTTHONI ÁPOLÁS

Akik már jártak a kozmetikámban vagy követnek a Facebookon tuti nem újdonság ez az információ. Mondhatni ez az egyik vesszőparipám a bőrápolás terén – a tisztító kezelés fontossága mellett. Szóval nincs szükséged másra, mint megfelelő otthoni ápolásra és a havi két kezelésedet máris lecserélheted egyre... és igen, jól sejted(!)

mert, a havonta történő egy kezelés az otthoni bőrápolással a nyerő kombináció!

Egyik sem működhet a másik nélkül amennyiben hatékony és hosszú távú eredményeket szeretnél elérni. Engedd meg, hogy elmagyarázzam:

  • Olyan ez mint egy körforgás, aminek kiinduló pontja maga a kezelés!
  • Tehát a kezelés alkalmával feltöltjük bőrödet a számára szükséges hatóanyagokkal egészen a mélyebb rétegekig, ahol így jótékony hatásukat sokszorosan fejtik ki. Itt a hangsúly azon van, hogy lejuttassuk a mélyebb rétegekbe a hatóanyagot.
  • Ezt otthoni ápolással nem tudjuk elérni. (Kivéve persze, ha rendelkezésedre áll otthon a megfelelő kozmetikai géppark és van rálátásod a szakmára is.)
  • Vegyünk egy egyszerű példát:
    Ránckezelésnél hyaluront juttatunk a bőrbe… Majd ezután a megfelelő kozmetikumok otthoni használatával folytatódik a törődés, amivel a szükséges hatóanyagokkal bombázzuk a bőr felsőbb rétegeit, mert így megőrízhetjük a kezelés során elért eredményt.

Tehát az első lépés a kezelés, második pedig az otthoni ápolás, melyeknek havonta kell ismétlődnie. De miért? Miért van szükség minden hónapban egy kezelésre? A sikerhez miért nem elég nagy ritkán egy kezelés plusz kizárólag az otthoni bőrápoló rutin?

Egyszerűen azért, mert az otthoni ápolás során a bőr felső rétegéig képesek felszívódni a hatóanyagok. Mélyebbre egész egyszerűen a bőr felszívó képességéből adódóan nem jutnak el.

Ha a mélyebb rétegben úgymond elfogy a hatóanyag és nem kap utánpótlást, akkor a bőr állapota elkezd romlani. Mert amire szüksége lenne önmaga már nem, vagy nem elegendő mennyiségben képes azt megtermelni. És hiába az otthoni ápolás az idő múlásával magára az otthoni ápolás hatékonyáságára is kihatással lesz ez a negatív folyamat!

A bőr mélyebb rétegeinek szüksége van a törődésre és mindezt kizárólag a kezelés során használt koncentrált hatóanyagot tartalmazó kozmetikumok és elektrokozmetikai gépek használatának a kombinációjával érhetjük el.

Tehát összefoglalva az eddigieket. Két út van ami járható, ha gondoskodni szeretnél bőrödről, magadról...

Az egyik, hogy havonta két alkalommal iktatsz be jellemzően valamilyen hidratáló kozmetikai kezelést. Vagy havonta egy kezelés és az otthoni ápolás kombinációját választod. Kizárólag ezek valamelyike garantálhat számodra olyan eredményt, amivel láthatóan és tapinthatóan leszel elégedett...

Hogy ezek közül számodra melyik jöhet be jobban? Úgy gondolom, hogy ez sok tényezőtől függ. Hogy milyen a személyiséged, mennyi szabadidővel rendelkezel – amiből biztos, hogy Neked sincs sok. :-)

Ebben az írásban főként arra szerettem volna rávilágítani, hogy milyen lehetőségeid vannak bőröd hatékony gondozásában, amikor Te hosszútávon években és évtizedekben gondolkodsz és nem csupán ideig-óráig.


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal és ismerőseiddel, hogy ők is olvashassák:


Olvastad már ezeket?

Milus Nikolett kozmetikus

Rólam

A natúrkozmetikai kezelések és otthoni bőrápolás specialistájaként kezeléseimet és termékeinket azoknak a Nőknek ajánlom, akik tudatosan ápolják bőrüket és a kompromisszum nélküli, professzionális megoldásokat keresik.