Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.     Bejelentkezés: +36 30 255 1479
Vissza /   Blog  ›  Téli bőrszárazság...

Téli bőrszárazság kezelése és a helyes téli bőrápolás 4 pillére

Szerző: Milus Nikolett

A hideg idő beálltával gyakran érzed, hogy húzódik a bőröd, végig simítod és mint a pergamen olyan száraz tapintású? Már attól a gondolattól is ráz a hideg, hogyha kimész a nyirkos időbe az első fuvallattól máris elkezd viszketni az arcod és egész idő alatt szó szerint csípi a hideg?

Mint minden évszaknak, így a télnek is megvannak azok a sajátos tulajdonságai, melyek bizony kihatással vannak a bőrünkre is. Ha Neked is ismerősek a fenti tünetek akkor bizony belekóstoltál már a tél okozta bőrszárazság kellemetlenségeibe.

Mi okozza ezt a problémát?

Hát persze, hogy a hideg és a szeles időjárás! Pont ellentétes hatást váltanak ki mint a nyári meleg. Ilyenkor védekezésül a hideg ellen a bőr pórusai minél inkább összehúzódnak, így óvva annak nedvességtartalmát. Ez egy jó dolog alapvetően, de a bőr nedvesség tartalma sem tart sajnos örökké, elkezd csökkenni amikor is szükség lesz külső segítségre hogy pótoljuk azt – például hidratáló krémmel.

Viszont a zártabb pórusok miatt a bőr felszívó képessége is csökkenni fog, nehezebben fognak bejutni a hidratáló hatóanyagok és ennek érezhető következménye a bőrszárazság. Esetenként a bőr hámlása is előfordulhat, ami a felső elhalt hámréteg berepedezésének és leválásának az eredménye.

Beszéljünk most a megoldásról...

A téli bőrszárazságot némi odafigyeléssel nagyon szépen meg lehet szüntetni, de akár el is lehet kerülni. Íme néhány tipp, melyek segítségével vissza szerezheted és megőrizheted bőröd egészségét és búcsút inthetsz a kellemetlen tüneteknek...

Tippek az otthoni ápolásra

Jó néhányszor hallhattátok már tőlem mennyire fontos bőrünk állapotának megőrzése szempontjából az otthoni ápolás. Ez ebben az esetben sincs másként. A megfelelő hidratálásért tedd a következőket:

  • 1. lépés: Minden nap tisztítsd meg bőrödet arctejjel és tonikkal. Eltávolítják a szennyeződéseket és a művelet közben a pórusaid is felszabadulnak picit.
  • 2. lépés: Heti 1-2 alkalommal használj bőrradírt, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket, így megakadályozva a hámlást és elősegítve a hidratálást.
  • 3. lépés: Használj bőrtípusodnak megfelelő hidratáló vagy intenzív tápláló krémet reggel és este, így pótolhatod nap mint nap a hiányzó vitaminokat és nedvességet a bőrödben.
  • 4. lépés: Ha profi szintre akarod fejleszteni az otthoni bőrápolásod szerezz be egy hidratáló pakolást amivel heti egyszer 30 perc alatt feltöltheted a bőrödet.

Természetesen érdemes ilyenkor is havonta egy kozmetikai kezelést beiktatni az otthoni ápolás mellé. A kezelés 90 perce alatt a megfelelő hatóanyagokat bejuttatva a bőrödbe tökéletes alapot tudunk biztosítani, amit az otthoni ápolással pedig szépen szinten tudsz tartani a következő kezelésig.

A téli időszakban a mélyhidratáló, regeneráló, és ránckezelések kapnak főszerepet. Olyanok, mint az Anti-ageing & Hyaluron kezelés és Szőlő őssejtes bőrmegújító kezelés, de tökéletes lehet a mikrodermabráziós bőrcsiszolás vagy éppen az AHA Hámlasztó kezelés is.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy mi is lenne számodra a megfelelő kérj inkább segítséget egy felelős szakembertől!

És van még itt valami, egy gyakori jelenség, amiről fontos, hogy említést tegyünk. Használsz hidratáló krémet, de amióta beköszöntött a hideg úgy érzed, semmit vagy alig használ? Könnyen elképzelhető hogy ilyenkor kicsit gazdagabb krémre volna szüksége a bőrödnek. Ilyen esetben érdemes erre az időszakra krémet váltanod! Ennek kiválasztásában szintén egy felelős kozmetikus lehet nagy segítségedre.


Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal és ismerőseiddel, hogy ők is olvashassák:


Ezeket már olvastad?

Milus Nikolett kozmetikus

Rólam

A natúrkozmetikai kezelések és otthoni bőrápolás specialistájaként kezeléseimet és termékeinket azoknak a Nőknek ajánlom, akik tudatosan ápolják bőrüket és a kompromisszum nélküli, professzionális megoldásokat keresik.