Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.     Bejelentkezés: +36 30 255 1479
Vissza /   Blog  ›  Tisztítás szentháromsága

Tisztítás szentháromsága

Szerző: Milus Nikolett

Gyakran hallani félelmet a tisztítással kapcsolatban, hogy a bőr napokig vagy akár hetekig is piros marad! Sokatoknak az első kérdése a kezelés kapcsán, hogy utána meddig lesz vörös a bőre. Megértem ezt a félelmet, hiszen a tisztítás után ugyan ki szeretne rákvörös arccal emberek közzé merészkedni.

Mondhatnánk, hogy valamilyen szinten ez egy ”mellékhatás” és bólogathatnánk bölcsen, hogy „a szépségért meg kell szenvedni” stb... DE...

Azt vajon tudjátok-e, hogy ennek bizony nem kell törvényszerűen így lennie?! Igenis ki lehet lépni a kozmetikából tisztító kezelés után úgy, mint ha egy kényeztető és pihentető kezelésen vettél volna részt! Ez hogyan lehetséges?

Az elmúlt egy évben folyamatosan megfigyeltem az általam alkalmazott tisztító kezelések után bőrötöknek az állapotát. Megfigyeléseim alapján 3 olyan meghatározó pontja van a kezelésnek, ami kulcsfontosságú, hogy az arcon ne keletkezzen napokig tartó bőrpír, illetve a kezelés se váljon elviselhetetlenül fájdalmassá.

Ez számomra a ”Tisztítás Szentháromsága”
és most megosztom veletek ennek lényegét... : )

1 › TÜRELEM

Első lépés a türelem. Türelem a bőr megfelelő felpuhítására. Mert amennyiben kellően kinyílnak a pórusok a nyomkodás előtt, úgy sokkal könnyebb lesz eltávolítani a miteszereket, pattanásokat. Ezért fordítok mindig elegendő időt a bőrötök felpuhítására, ami által nekem is könnyebb dolgom lesz és, ami fontosabb: Nektek lesz így kevésbé kellemetlen a nyomkodás.

2 › ZÉRÓ TŰ, ÉS MÉRTÉKLETESSÉG

Akik már jártak nálam tisztításon tudják, hogy sosem használok tűt a miteszerek eltávolításához – kizárólag gríz esetén, mert ilyenkor sajnos elkerülhetetlen a használata, de egyéb esetben soha! A bőr sűrű szurkálása amellett, hogy fájdalmas érzés akár mikrosérüléseket is okozhat a bőrben. Könnyen maradhat utána heg vagy folt. Ezért sem pártolom a használatát.

Tehát egy jól felpuhított bőr tisztításához egyáltalán nem szükséges tűt használni a tapasztalataim szerint. És előfordulnak olyan esetek, amikor nagyon problémás a bőr, sok benne a miteszer és a pattanás.

Ilyenkor kétféleképpen lehet eljárni, amiből az egyiket tartom csak szerencsésnek! Tehát az egyik lehetőség, hogy addig nyomkodunk egy ilyen rossz állapotú bőrt ameddig az utolsó kis fekete pötty sem tűnik el a bőrből... Na ez az, amit nagyon-nagyon nem tanácsolok senkinek!

Ugyanis ennek gyakori következménye a hosszantartó bőrpír és akár a hegesedés is, mert ilyenkor a bőrt trauma éri és oly mértékben törik össze, hogy a regenerálódásához is sokkal több időre lesz szüksége.

A másik általam is támogatott igazi megoldás a kezelés rövid időn belüli ismétlése. Miért ez az ideális? Kisebb mértékben sérül a bőr, ezért gyorsabban tud regenerálódni, illetve a két kezelés között otthoni ápolással meg lehet előzni a miteszerek újbóli felhalmozódását. Ezt értem mértékletesség alatt.

3 › MEGFELELŐ HATÓANYAGOK

Végül, de nem utolsó sorban sok múlik azon, milyen hatóanyagot tartalmazó kozmetikummal kezelem a bőrt tisztítás után. A legfontosabbnak tartom ilyenkor a bőr nyugtatását és a gyulladás csökkentését. Az elektrokozmetika, valamint a hatóanyagban gazdag Ilcsi natúrkozmetikumai tökéletes segítséget nyújtanak ebben.


Összegzés: Azt szeretném elérni, hogy ne féljetek a tisztítástól, mert a bőr egészsége szempontjából egy rendkívül fontos és hasznos kozmetikai kezelésről beszélünk, amit nem szabad elhagyni! Inkább válasszatok olyan kozmetikus szakembert, aki a fenti 3 lépés szerint végzi a kezelést, mert higyjétek el: a gondosság meghozza majd gyümölcsét!


Milus Nikolett kozmetikus

Rólam

A natúrkozmetikai kezelések és otthoni bőrápolás specialistájaként kezeléseimet és termékeinket azoknak a Nőknek ajánlom, akik tudatosan ápolják bőrüket és a kompromisszum nélküli, professzionális megoldásokat keresik.